UA-60347368-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Over mij

Mijn naam is Jan de Bes en sinds 2006 ben ik actief met zweetwerktraining met Brush, mijn ruwharige Jack Russell Terriër.

De basis van het zweetwerk is mij geleerd door de fokkers van Brush en al snel heb ik mij aangesloten bij Stichting Jagende Brak Nederland (jagendebrak.nl).

In 2009 heb ik een zweetwerkclinic gevolgd bij de KNJV (gewest Veluwe) en vanaf 2010 verzorg ik de zweet- en sleepspoortrainingen voor de jachtcommissie van de NVJRT (Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër).

In het seizoen 2014-2015 heb ik een training zweetwerkinstructeur gevolgd bij Rosemarijn Gelauff van Honden op het Spoor (hondenophetspoor.nl).

Mede door de bemiddeling van Rosemarijn heb ik sinds 3 maart 2015 een vergunning om op een landgoed in Renkum zweetwerktrainingen te mogen verzorgen. Dat doe dat onder de naam Zweetwerktraining "SPOORVAST".

De sporen worden op het afsluitende examen beoordeeld op 4 elementen:

1. Startritueeel

2. Spoorwil van de hond

3. Spoorvastheid van de hond

4. Samenwerking voorjager-hond

Per element krijgt de combinatie een beoordeling van 1 tot 10.

 

Op 9 september 2017 werd Alieke Enders met hond Freek "Spoorvastkampioen" met 39 punten (max. is 40). Sinds 20 oktober 2018 moet ze deze klassering delen met Henk van de Weitgraven met hond Wytse. Beiden hadden de volgende scores:

1. Startritueeel: 10

2. Spoorwil van de hond: 10

3. Spoorvastheid van de hond: 9

4. Samenwerking voorjager-hond: 10

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?