UA-60347368-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Onze "SPOORVAST" regels

 1. De “Spoorvast”-regels bij onze trainingen zijn er om voor iedereen zoveel mogelijk plezier en rendement uit de zweetwerktrainingen te halen en om respect te tonen voor het terrein waar we te gast zijn.
 2. Iedere deelnemer wordt geacht bekend te zijn met deze “Spoorvast”-regels en deze te respecteren.
 3. Wanneer je gedurende de training moet wachten tot je met een oefening aan de beurt bent, zien we graag dat je aandacht hebt voor je hond, honden niet met elkaar laat spelen en zo mogelijk de oefening van de anderen mede observeert.
 4. Wanneer de sporen gelopen worden, zijn de andere honden in de auto of buiten het terrein waar de sporen liggen.
 5. Je schrijft je in voor een cursus met een vooraf overeengekomen aantal trainingsdagen op vastgestelde data en tijdstippen. Wanneer je onverwacht verhinderd bent, meld je je uiterlijk om 20.00 uur per mail of telefoon af op de avond voorafgaand aan de training. Restitutie van betalingen is niet mogelijk.
 6. Zweetwerktraining “Spoorvast” werkt (nog) niet met niveaugroepen. Elke hond van een groep krijgt sporen aangeboden op zijn/haar niveau. We hebben vermoedelijk dus te maken met verschillende niveaus, maar van elkaar kunnen we ook veel leren. We verwachten dan ook van elke deelnemer dat hij/zij in een training ook één of meer sporen van een collega voorjager meeloopt. Een en ander is afhankelijk van de groepsgrootte. De eigen hond zit dan in de auto of is toevertrouwd aan een andere voorjager.
 7. De honden dienen op de terreinen die wij gebruiken ALTIJD aangelijnd te zijn.
 8. Uitwerpselen van honden op het trainingsterrein en de parkeerplaats dienen opgeruimd te worden. Dus altijd een paar plastic zakjes bij de hand hebben.
 9. Buiten de trainingen om is het niet toegestaan zelfstandig op het terrein te trainen met uw hond.
 10. De voorjager dient WA-verzekerd te zijn.
 11. "SPOORVAST" is niet aansprakelijk voor schade toegebracht aan derden of voor vermiste eigendommen en is ook niet aansprakelijk voor schade aan voertuigen of andere eigendommen van de cursisten.
 12. Uw hond dient minimaal 1½ uur voor aanvang van de cursus of workshop gegeten te hebben.
 13. Honden moeten de entingen gehad hebben die voor hun leeftijd gelden.
 14. Indien door ziekte van de instructeur of overmacht  de lessen uitvallen, zullen deze op een later tijdstip worden ingehaald.
 15. Zieke of kreupele honden worden niet toegelaten tijdens de training. Meldt u zich dan af!
 16. Wij gaan uit van respect voor mens en dier. Indien u meent uw hond lichamelijke correcties te moeten geven (slaan, schoppen) kan de instructeur u de toegang tot de training ontzeggen.
 17. Door ondertekening van het inschrijfformulier verplicht de voorjager zich het cursusgeld en/of de kosten van een workshop/clinic te voldoen.
 18. Deelname aan een zweetwerktraining, workshop of clinic is definitief zodra de betaling is ontvangen. De betaling dient uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de geplande datum overgemaakt te zijn op bankrekeningnummer NL54 TRIO 0197 6495 64 t.n.v. J.H. de Bes te Rheden.
 19. Ten slotte: het gaat ons vooral om het plezier in het zweetwerk, het werken met je hond en het verbeteren van de baas-hondrelatie.

 

 

 

 

De sporen worden op het afsluitende examen beoordeeld op 4 elementen:

1. Startritueeel

2. Spoorwil van de hond

3. Spoorvastheid van de hond

4. Samenwerking voorjager-hond

Per element krijgt de combinatie een beoordeling van 1 tot 10.

 

Op 9 september 2017 werd Alieke Enders met hond Freek "Spoorvastkampioen" met 39 punten (max. is 40). Sinds 20 oktober 2018 moet ze deze klassering delen met Henk van de Weitgraven met hond Wytse. Beiden hadden de volgende scores:

1. Startritueeel: 10

2. Spoorwil van de hond: 10

3. Spoorvastheid van de hond: 9

4. Samenwerking voorjager-hond: 10

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?